De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee

… De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee biedt het actuele overzicht, de ontstaansgeschiedenis én een blik in de toekomst van de haven, voor velen onbekend terrein. Het boek navigeert langs de plekken waar indrukwekkende haventechniek wordt ontworpen en waar nieuw landschap gestalte krijgt. […]

...

De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee

De haven van Rotterdam. Wereld tussen stad en zee biedt het actuele overzicht, de ontstaansgeschiedenis én een blik in de toekomst van de haven, voor velen onbekend terrein.

Het boek navigeert langs de plekken waar indrukwekkende haventechniek wordt ontworpen en waar nieuw landschap gestalte krijgt. Een internationale vergelijking plaatst Rotterdam naast negen andere wereldhavens. Daarnaast toont het boek hoe het stoere Rotterdamse imago zorgvuldig werd opgebouwd. Van Maasvlakte II tot de Fruithavens, van het Vogeleiland Slufter tot RDM, en van de Botlek tot de Kop van Zuid: portretten van meer dan 40 bijzondere plekken, vele interviews, havenverhalen en fotografie van Jannes Linders en Siebe Swart tonen de unieke en vaak betoverende facetten van het havenlandschap. De bijdrage van Lara Voerman laat aan de hand van het promotiearchief van het Havenbedrijf Rotterdam zien hoe het havenimago sinds de jaren dertig zorgvuldig werd opgebouwd en telkens aangepast aan de veranderende samenleving.

2015
Marinke Steenhuis (red). Met bijdragen van: Adriaan Geuze, Frank de Kruif, Peter de Langen, Isabelle Vries, Lara Voerman, Peter Paul Witsen. Foto’s van Jannes Linders en Siebe Swart. Vormgegeven door Beukers Scholma en uitgegeven door nai010 uitgevers.

...