Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur

Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur In Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur wordt het in 1977 door Riek Bakker en Ank Bleeker opgerichte bureau geplaatst in de lange lijnen van het vak en krijgen leermeesters als Fred Zandvoort en Hans Warnau profiel. … … … Wat zijn de kerneigenschappen van het bureau, en welke parallellen zijn […]

Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur

In Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur wordt het in 1977 door Riek Bakker en Ank Bleeker opgerichte bureau geplaatst in de lange lijnen van het vak en krijgen leermeesters als Fred Zandvoort en Hans Warnau profiel.

...

...

...

Wat zijn de kerneigenschappen van het bureau, en welke parallellen zijn er met actuele thema’s in de landschapsarchitectuur? Een ruime selectie uit de 1500 projecten, zoals het Nederlands paviljoen Wereld Expo Hannover 2000, Waldpark in Potsdam, Wollefoppenpark Rotterdam, krijgt een plaats in het boek, onder meer in essays over prijsvragen, tekentechnieken, het gebruik van beplanting en beeldende kunst. B+B is analytisch, interdisciplinair, vervreemdend, ambachtelijk en opiniërend – eigenschappen die ervoor zorgden dat de internationale landschapsarchitectuur na 1977 mede door en in dit bureau is gevormd. De bijdragen van Lara zijn de beschrijvingen van de vijftig meest exemplarische projecten die het bureau tussen 1976 en 2010 maakte.

2010
Marinke Steenhuis (red), Esther Darley, Noël van Dooren, Lilli Licka, Lodewijk Wiegersma, Lara Voerman. Vormgeving door Studio Sander Boon. Uitgegeven door NAi Uitgevers.